Statistika e Faqes

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterSot4394
mod_vvisit_counterDje58562
mod_vvisit_counterKëtë Javë247059
mod_vvisit_counterJavën e Kaluar475983
mod_vvisit_counterKëtë Muaj1903247
mod_vvisit_counterMuajn e kaluar4003313
mod_vvisit_counterGjithësejt nga: 06.11.201084019814

Shikoni RTK-në Live

Shikoni-RTK-Live-175
Zemra.de

Dhuna në emër të fesë është kundër fesë

Liria e bindjes dhe besimit, për të cilën dekadat e fundit janë shkruar rregulla dhe norma me karakter ndërkombëtar, duke e kategorizuar atë si një të drejtë elementare të çdo individi, është përmendur qysh herët edhe në librin e shenjtë, Kur`anin. Besimi i lirë në Zot, sipas shumë ajeteve të këtij libri, shihet si një e drejtë ekskluzive e çdo individi. Në vijim, në lidhje me këtë çështje të rëndësishme do të shkëpusim disa ajete - pjesë domethënëse të Kur’anit:

Në kaptinën el-Bekare, ajeti 69, në formë të prerë thuhet se: “Nuk ka dhunë në fe” - (La ikrahe fi ed-din). Rrënja e fjalës Ikrahe - kerihe është përmendur disa herë në Kur`an, përmes konteksteve të ndryshme si në kuptimin e dhunës - imponimit të një veprimi jashtë vullnetit të dikujt dhe si diçka që urrehet në brendësinë e njeriut etj.

Prandaj, kuptimi që del nga rrënja e kësaj fjale, si dhe nga kontekstet në të cilat ajo është përmendur, rezulton se askush nuk gëzon të drejtën që të tjerëve t`ua imponojë bindjen e tij shpirtërore të besimit.