Adresa:

Piano Langenfeld

Carl-Leverkus-Straße 6
40764 Langenfeld (Rheinland)

Ministri i Jashtëm i Kosovës Hashim Thaçi, pritet që në muajt në vijim të bëjë disa emërime të reja nëpër ambasadat e Kosovës në mbarë botën.
Siç shkruan Zëri, duke u thirrur në burimet e saj, kryediplomati Thaçi do të emëroj kryetarin aktual të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ambasador në Turqi.

Hasanit në Kushtetuese i mbaron mandati më 26 qershor të këtij viti. Turqia për Hasanin nuk është vend i panjohur, pasi që ai atje ka kryer studimet e masterit dhe doktoraturës.

Përpos Hasanit, në shërbimin diplomatik të Kosovës pritet të inkuadrohet edhe një përfaqësues i shoqërisë civile. Burimet  e gazetës thonë se themeluesi i D4D, Leon Malazogu, pritet që të emërohet në postin e ambasadorit në Japoni, ku deri pak muaj më parë ka qenë ambasador ish-ministri i Financave, Ahmet Shala.

“Po ka pasur disa bisedime, mirëpo besoj që kjo është çështje e MInistisë dhe mbase duhet të flisni me ta për gjëra konkrete”, ka thënë Leon Malazogu shkurt.

Ndërkaq, zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Petrit Selimi, ka thënë se mërimet e ambasadorëve do të bëhen në muajt e verës.

“Emrat që ju i folët nuk qëndrojnë. Për momentin këto janë vetëm spekulime. Ministria emërimet e ambasadorëve do t’i bëjë në verë për vendet në të cilat kërkohet”, ka thënë Selimi.

Flamur Hasani nga Ferizaj, ishte akuzuar për vrasjen e të dashurës së tij, kryerjen e të cilit krim ai e ka mohuar vazhdimisht. Tani ai kërkon kompensim nga shteti për kohën e kaluar padrejtësisht në burg.

Flamur Hasani nga Ferizaj pas mbajtjes në burg për më shumë se shtatë vjet para disa muajsh është shpallur i pafajshëm. Ai ka qenë i dënuar me 25 vjet burg për ngufatjen e të dashurës në ujë.

Hasani thotë se ka bërë përpjekje për zbardhur pafajësinë e tij pasi siç thotë vetëm i kishte ofruar asaj ndihmën e parë. Por Gjykata vendosi në bazë të rezultatit të mjekësisë ligjore, raporton televizioni publik. Pafajësia e tij u shpall vetëm atëherë kur bëri kërkesë në Gjykatën Supreme e cila pas ekspertizave të bëra e shpalli të pafajshëm Flamurin.

Rasti i Flamurit nuk është i vetmi që pas disa vjetëve burgim shpallet i pafajshëm. Ai thotë se do të kërkojë kompensim për dëmin e shkaktuar për gjatë këtyre viteve.

Sipas të dhënave të Këshillit Gjyqësor të Kosovës në vitin 2014 162 persona kanë kërkuar kompensim të dëmit.

Drejtori i Departamentit Ligjor të Këshillit Gjyqësor Astrit Hoti ka thënë se për një ditë të mbajtur në paraburgim 1 person kompensohet me 12 euro ndërsa për një ditë në arrest shtëpiak kompensimi është 10 euro.

/Koha.net

Seriali shqip - Zyrja per Gjithcka - shiko gjitha episodat

Emisioni Perralle me tupan

Emisioni Oxygen me Besim Dina - Shiko te gjitha Emisionet

Emisioni ODEON SCHOW - Shiko te gjitha episodat

Seriali shqip - Cka ka shpija - Te gjitha episodat

Cookies