Këshilla për heqjen e erës së keqe të këmbëve

Shkenca sqaron se pse këmbët tuaja mbajnë erë të keqe dhe çfarë të bëjmë rreth kësaj.

Së pari, pse.

Në kundërshtim me besimin popullor, nuk është e vërtetë që djersa shkakton erën e keqe. Së paku jo në mënyrë direkte.

Djersa është në të vërtetë pa erë, por era e keqe shkaktohet kur bakteret përzihen me lëkurën tuaj të vdekur dhe të djersitur të bllokuar në këpucë.

1. Larja dhe pastrami: Lajini këmbët tuaj me sapunin antibakterial dhe përdorni shkumën apo gurin për eliminim të lëkurës së vdekur.

2. Çorapet: Sigurohuni që çorapet tuaja janë të bëra më material natyral dhe që lejon depërtimin e ajrit, si p.sh. pambuku, dhe sigurohuni që t’i vishni çorapet e pastra dhe të freskëta çdo ditë.

3. Përdorni deodorant: E dini deodorantin që e përdorni në nënsqetullat tuaja? Epo, atë mund ta përdorni po ashtu edhe në këmbët tuaja. Me të vërtetë.

Pra është kaq e thjeshtë. Tani nuk keni më arsyetime për erën e keqe të këmbëve tuaja.

Faleminderit, shkencë! / reporteri.net

Artikel bewerten
(3 Stimmen)