Dy muaj pas nënshkrimit të marrëveshjes së ndërtimit, sot u zhvillua ceremonia e hapjes së urës “Bejli” afër manastirit të Deçanit.

Projekti është mbështetur fuqimisht nga komandanti i KFOR-it, gjeneral major Francesco Paolo Figliuolo, i cili me këtë rast tha se ndërtimi i urës është një simbol i rolit të KFOR-it në përmirësimin e marrëdhënieve në mes të përfaqësuesve të Kishës Ortodokse Serbe dhe atyre të Komunës së Deçanit.

Ura e re, sipas KFOR-it, do të shfrytëzohet edhe nga komuniteti lokal, dhe hapja e saj do të mundësojë një qasje më të shpejtë dhe më të sigurt në disa zona të komunës, duke mundësuar në të njëjtën kohë zhvillimin e mundshëm të zonës në dobi të gjithë popullit të Kosovës.

"Normalizimi i marrëdhënieve dhe zhvillimi socio-ekonomik janë faktorë themelorë dhe esencialë të stabilitetit dhe mund të kontribuojnë për të parandaluar rritjen e çfarëdo lloji të ekstremizmit", ka thënë me këtë rast Gjenerali Figliuolo.

Në ceremoninë e sotme kanë marrë pjesë të ftuar nga institucionet në Kosovë, përfaqësues të Kishës Ortodokse Serbe dhe të organizatave ndërkombëtare që veprojnë në Kosovë. /RTKLive

Britania e Madhe do të investojë 27 milion euro në qytetin e Skenderajt në një fabrik për procedimin e panxhar sheqerit. 


Përmes një komunikate Komuna e Skenderajt ka njoftuar se të mërkurën më 24 qershor Ambasadori Britanik Ruairi O’Connell do ta vizitojë Skenderajn ku do të njoftohet për së afërmi.


“Të mërkurën, 24 Qershor, nga ora 9:00, Ambasadori Britanik Ruairi O’Connell do të vizitojë Komunën e Skenderaj dhe do të takojë Zëvendës Kryetarin e Komunës, Fadil Nura.


Ambasadori do të jetë i shoqëruar nga përfaqësuesit e kompanisë “DarkStar” dhe do të ketë kënaqësinë të njoftojë për investimin e ri Britanik në Kosovë. “DarkStar” do të fillojë një biznes të ri në Skenderaj, do të ndërtojë fabrikën për procesimin e panxhar sheqerit, ndërtimi i cilit do të zgjas 8 muaj.


Investimi i ri Britanik në Kosovë do të kapë vlerën prej afro 27 million euro. Ky biznes do të punësojë 400 punëtorë dhe në mënyrë indirekte do të punësojë disa mijëra bujq në regjionin e Drenicës”, thuhet në komunikatën e Komunës së Skenderajt. / Reporteri