Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa, ka shprehur shqetësimin e Qeverisë së Kosovës, për ndalimin dhe procedurat që po zhvillohen për liderin e AAK-së Ramush Haradinaj.

Mustafa  tha se Haradinaj është ndalur nga autoritetet franceze ne bazë të një fletarresti te motivuar politikisht dhe armiqësisht nga Beogradi. 

Sipas tij Qeveria e Kosovës kundërshton fletëarrestet e Serbisë, duke i quajtur akte plotësisht të paligjshme të padrejta, dhe me tendenca të qarta për të provokuar tensione konflikte dhe për të dëmtuar proceset evropiane në rajon dhe me gjerë.

Mustafa: Fletarrest i motivuar politikisht

 “Shpreh shqetësimin e Qeverisë, për ndalimin dhe procedurat që po zhvillohen  për  Haradinajn, i cili është ndalur nga autoritetet franceze ne bazë të një flet arresti, të motivuar politikisht dhe armiqësisht nga Beogradi. Me lejoni te theksoj qëndrimin e pa dilemë të Qeverisë së Kosovës,  kundër këtyre flet arresteve të Serbisë, të cilat janë akte plotësisht të paligjshme,  të pa drejta dhe me tendenca të qarta, për të provokuar tensione,  konflikte dhe për të dëmtuar proceset evropiane në rajon dhe me gjerë. Ne e kemi bërë të qartë që në momentet e para të ndalimit të z. Haradinaj  se të gjitha dikasteret kompetente të Qeverisë,  janë duke u angazhuar me kapacitet të plotë dhe vazhdojnë të punojnë,  për të kontribuuar në çdo formë,  për lirimin sa më të shpejtë te Haradinajn, në mënyrë që të kthehet sa më shpejt ë në Kosovë”, tha ai.

Ndërsa tha se pret nga qeveria franceze të ketë parasysh që fletarrestet e tilla janë krejtësisht politike, pa asnjë bazë juridike dhe ligjore.

Mustafa: Akte të palejueshme

 

Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa, ka shprehur shqetësimin e Qeverisë së Kosovës, për ndalimin dhe procedurat që po zhvillohen për liderin e AAK-së Ramush Haradinaj.

Mustafa  tha se Haradinaj është ndalur nga autoritetet franceze ne bazë të një fletarresti te motivuar politikisht dhe armiqësisht nga Beogradi.  

Lexo edhe këtë: Haradinaj, në paraburgim deri në mbërritjen e kërkesës për ekstradim

Sipas tij Qeveria e Kosovës kundërshton fletëarrestet e Serbisë, duke i quajtur akte plotësisht të paligjshme të padrejta, dhe me tendenca të qarta për të provokuar tensione konflikte dhe për të dëmtuar proceset evropiane në rajon dhe me gjerë.

Mustafa: Fletarrest i motivuar politikisht

 “Shpreh shqetësimin e Qeverisë, për ndalimin dhe procedurat që po zhvillohen  për  Haradinajn, i cili është ndalur nga autoritetet franceze ne bazë të një flet arresti, të motivuar politikisht dhe armiqësisht nga Beogradi. Me lejoni te theksoj qëndrimin e pa dilemë të Qeverisë së Kosovës,  kundër këtyre flet arresteve të Serbisë, të cilat janë akte plotësisht të paligjshme,  të pa drejta dhe me tendenca të qarta, për të provokuar tensione,  konflikte dhe për të dëmtuar proceset evropiane në rajon dhe me gjerë. Ne e kemi bërë të qartë që në momentet e para të ndalimit të z. Haradinaj  se të gjitha dikasteret kompetente të Qeverisë,  janë duke u angazhuar me kapacitet të plotë dhe vazhdojnë të punojnë,  për të kontribuuar në çdo formë,  për lirimin sa më të shpejtë te Haradinajn, në mënyrë që të kthehet sa më shpejt ë në Kosovë”, tha ai.

Ndërsa tha se pret nga qeveria franceze të ketë parasysh që fletarrestet e tilla janë krejtësisht politike, pa asnjë bazë juridike dhe ligjore.

Mustafa: Akte të palejueshme

“Aktet e ndalimit te Haradinajt dhe personaliteteve tjera në Kosovë i konsiderojmë,  se janë akte të palejueshme, duke pasur parasysh dhe faktin se Haradinaj e ka dëshmuar dhe para drejtësisë ndërkombëtare,  në dy raste pafajësinë e tij. Andaj ne presim që Haradinaj të kthehet shumë shpejtë në Kosovë. E po ashtu presim,  që edhe Qeveria franceze,  t’i ketë parasysh se këto flet arreste,  janë krejtësisht politike dhe nuk kanë asnjë bazë juridike dhe bazë ligjore. Qeveria e Kosovës do të vazhdojë angazhimin e gjithanshëm që aktakuzat e paligjshme, të padrejta dhe tendencioze të Serbisë ndaj personaliteteve kosovare sa më parë të shpallën të pavlefshme”, tha ai.

Mustafa më tej tha se qeveria në konsultim me autoritetet brenda dhe jashtë vendit, do të shqyrtojë masat adekuate të veprimit në rast se Serbia, duke keqpërdor mekanizmat ndërkombëtar që merren me rend dhe ligj, do të vazhdojë aplikimin e këtyre akteve të palejueshme  dhe të pamoralshme politike, ndaj veprimtarëve për liri të Kosovës.

Ndryshe qeveria në mbledhjen e mbajtur ka miratuar Propozim vendimin për t’i rekomanduar Presidentit të Kosovës dhënien e autorizimit  Ministrit të Financave për nënshkrimin e marrëveshjes për financim për projektin për sigurinë e ujit dhe mbrojtjen e kanalit, ndërmjet Republikës së Kosovës dhe asociacionit ndërkombëtar për zhvillim.

Gjithashtu u miratuan nismat për lidhjen e marrëveshjes  mbi punën  fitimprurëse të anëtarëve të familjeve  të një misioni diplomatik, apo posti konsullor të karrierës, ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Italisë. /botasot.info

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka reaguar ndaj kritikëve të marrëveshjes kufitare me Malin e Zi duke përsëritur se kufijtë e njohur nga arena ndërkombëtare janë kufijtë e përcaktuar nga Komisioni Shtetëror dhe ka bërë thirrje të mos helmohet opinioni politik me deklarata sipas orekseve politike.

“Ne mund ta helmojmë opinionin me lloj lloj “argumente”, mund edhe të kërcënojmë se kurrë nuk do të ratifikohet marrëveshja, por duhet të jemi realist se kufij tjerë të këtij shteti nuk do të ketë. Janë këta kufij që i njohin Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe komuniteti ndërkombëtar.” thekson Kryeministri Mustafa në një postim në Facebook.

Ja postimi i plotë i tij:

Kufiri me Malin e Zi është ai në të cilin ka ndërhyrë Aleanca Veriatlantike në krye me SHBA-të, i definuar në Marrëveshjen e Kumanovës, i “vizatuar” me Planin e Ahtisarit, i respektuar me Planin Hapësinor të Republikës së Kosovës dhe me Planin Zhvillimor të Komunës së Pejës.Komisioni Shtetëror për shënjimin e vijës kufitare nuk ka përcaktuar kufij të rinj, ka respektuar kufijtë në të cilët kemi shpallur pavarësinë. 

Prandaj , garat me harta dhe me dokumentacion kadastral, ndërmjet Komisionit Shtetëror dhe disa ekspertëve që kanë marrë bajrakun për të treguar se cilët duhet të jenë kufijtë e Kosovës e humbin rëndësinë. Kufijtë për Kosovën janë caktuar kur është çliruar Kosova dhe kur është shpallur pavarësia. Nuk caktohen sot, as në mbledhjen e 1 Shtatorit.  Ne mund ta helmojmë opinionin me llojlloj “argumente”, mund edhe të kërcënojmë se kurrë nuk do të ratifikohet marrëveshja, por duhet të jemi realist se kufij tjerë të këtij shteti nuk do të ketë. 

Janë këta kufij që i njohin Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe komuniteti ndërkombëtar. Në deklaratat tona munda ta zgjerojmë Kosovën sipas orekseve dhe kuteve politike, por realiteti është se kufijtë ndërkombëtar nuk janë vullnet i vetëm një pale. Janë vullnet i dy palëve, i cili në rastin tonë është nënshkruar në nivel qeveritar, dhe vullnet i atyre që na kanë ndihmuar të çlirohemi, ta shpallim pavarësinë dhe po na përkrahin në shtetndërtim.  Ne duhet të ndihemi të nderuar dhe të respektuar që me çështjet tona merret edhe zëvendëspresidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. 

SHBA nuk i kanë borxh Kosovës, ne u kemi borxh Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe komunitetit ndërkombëtar për gjithë atë që e bënë për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës përfshirë edhe viktimat njerëzore të tyre. Asnjëri nga deputetët dhe ne qeveritarët nuk është aq i ri sa mos të kujtojë kohën e luftës dhe apelin që të na ndihmojë bashkësia ndërkombëtare. /RTKLive.com

Deputeti i Lëvizjes “Vetëvendosje” në Kosovë, Albin Kurti, analizon për “Shekulli” debatin për ndarjen e kufirit me Malin e Zi, veprimet e qeverisë së Kosovës dhe ndërkombëtarëve.

Mendoni se mosmiratimi i marrëveshjes me Malin e Zi mund të rrezikojë marrëdhëniet ndërkombëtare të Kosovës?

Jo. Kosova i ka të gjitha kapacitetet të rinegociojë për kufirin me Malin e Zi, në mënyrë transparente e profesionale, në përputhje me të drejtën ndërkombëtare. Mjaft të përfshihen ekspertët më të mirë dhe të negociohet nga negociatorë të denjë, e jo nga pazarxhinjtë si Mustafa e Thaçi. Këta të dy e mbrojnë këtë marrëveshje, ashtu siç kanë mbrojtur e nënshkruar edhe shumë marrëveshje të tjera të dëmshme që e sulmojnë Kosovën, pasi “ua kanë zënë bishtin me derë”, domethënë janë të shantazhuar. Përgjimet që po publikohen, por edhe shumë dokumente e dosje që vetë ne i kemi dorëzuar në prokurori dëshmojnë se këta pushtetarë janë të stërkequr në korrupsion, dhe për pasojë janë lehtësisht të shantazhueshëm. Ata janë gati të nënshkruajnë pra çdo gjë, sado e dëmshme për Kosovën, sepse dosjet e tyre i mbajnë peng.

Marrëdhëniet ndërkombëtare të Kosovës më shumë dëmtohen prej qëndrimit në pushtet të këtyre dy pushtetarëve dhe të të tjerëve si ata. Sa i përket demarkacionit, edhe vetë Mali i Zi e pranon se do të mund të rinegociohej pa problem, e ne s’po kërkojmë gjë tjetër. Pra nuk ka asnjë dëm ndërkombëtar nga ndalimi i kësaj marrëveshjeje. Qysh më 15 dhjetor 2015 Qeveria e Malit të Zi pat shprehur gatishmërinë për rishqyrtimin e demarkacionit, por Qeveria e Kosovës nuk ishte e interesuar për këtë gjë në mënyrë që të mos merrej vesh konkretisht përmbajtja e tradhtisë dhe krimit të tyre.

A ka mundësi klasa politike dhe institucionet e Kosovës t’i thonë “Jo” një marrëveshjeje që ka marrë edhe bekimin e SHBA, NATO e BE-së?

Shpesh abuzohet me këto “bekimet”. Në debatin me ekspertët që u bë në Kuvendin e Kosovës, ambasadori amerikan në Kosovë tha se marrëdhëniet e Kosovës me SHBA mbeten të forta, pavarësisht votimit apo jo të kësaj marrëveshjeje. Po ashtu edhe përfaqësuesit e BE kanë thënë se liberalizimi i vizave për Kosovën nuk varet nga kjo marrëveshje dhe me gjasë nuk do të ndodhë edhe nëse marrëveshja miratohet. Në rajonin tonë, e kemi rastin e Kroacisë me Slloveninë, të dyja vende të cilat janë anëtarësuar në NATO, janë anëtarësuar në BE, dhe kanë marrëdhënie shumë të mira me SHBA, megjithatë vazhdojnë të kenë probleme me kufirin, për të cilin nuk kanë rënë dakord as sot e kësaj dite dhe e kanë çuar në arbitrazh ndërkombëtar. Po ashtu kemi rastin e kufirit detar të Shqipërisë me Greqinë. Edhe atëherë, ju e mbani mend mirë, u lidh një marrëveshje e cila ishte në dëm të Shqipërisë. Marrëveshja u prish, sajë aksionit opozitar dhe popullor, por kjo nuk e pengoi Shqipërinë që të jetë pjesë e NATO-s, që të ketë marrëdhënie të mira me SHBA, apo që të vazhdojë rrugën e integrimit për në BE. Pra, kur ka pasur mundësinë t'i thotë jo një marrëveshjeje të tillë Kroacia, Sllovenia apo edhe Shqipëria, pse mendoni se Kosova nuk e paska këtë mundësi? Është shumë naive të mendosh se marrëdhëniet strategjike të Kosovës me NATO, SHBA dhe BE, varen prej një vije kufitare me Malin e Zi. Pushtetarët e korruptuar e të shantazhuar të Kosovës i keqpërdorin faktorët ndërkombëtarë për t’u shfajësuar për servilitetin e tyre ndaj ndërkombëtarëve e për të justifikuar zullumin e tyre ndaj qytetarëve.

Shikoni, SHBA-të i duan edhe qeveria e Kosovës edhe Lëvizja VETËVENDOSJE!. Mirëpo, dallimi midis nesh është që ne i duam SHBA-të e Franklin Delano Roosevelt, Martin Luther King, Jr., e të vëllezërve John e Bobby Kennedy, ndërkaq Qeveria e Kosovës i do SHBA-të e Al Kapones e të Senatorit Joseph Mçarthy. Pra, çështja është se cilën Amerikë e do. /Botasot.info

Drejtori ekzekutiv i PTK-së, Agron Mustafa, në një intervistë për TV Dukagjini, ka thënë se projekti i shtrirjes së rrjetit të internetit 3G dhe 4G është tashmë i përfunduar.
Sipas tij, 75 për qind e viseve të banuara me qytetarë kanë mbulueshmëri me 4G, kurse 89 për qindme 3G. Me 4G do të mundësohet përdorimi edhe i Video Call HD në telefonat e mençur.

Ai tha që numri i përdoruesve të Valës çdo ditë është në rritje. Madje potencoi edhe interesimin e institucioneve që të jenë pjesë e saj.

Mustafa gjatë intervistës tha që Vala ka përgatitur një gamë të madhe të produkteve.

Produkti për të rinjtë N’trip, ka arritur numrin deri në 20 mijë përdoures aktiv në tërë Kosovën. Produketet për pushuesit gjatë sezonit të verës jashtë Kosovës, sipas Mustafës janë një mundësi e mirë për klientët e Valës. Me vetëm 8.99 euro ata mund të kenë 60 min bisedë, 500 sms si dhe 4 gigabajt internet.

Drejtori i PTK-së, ka bërë me dije që Vala është e produkt i Qeverisë së Kosovës, si dhe njëri nga kontribuesit më të mëdhenj të buxhetit të Kosovës, andaj sipas tij të gjitha institucionet publike do të duheshin të ishin përdorues të Valës.

“Mbulueshmëria e gjithë territorit me shërbime 4G, telefonia fixe, interneti dhe Iptv të jenë në një pako me çmim fix, do të jenë një nga planet e Valës për këtë vit”, ka potencuar Agron Mustafa. /TV Dukagjini/

Kryeministri i vendit Isa Mustafa ka postuar një shkrim në llogarinë e tij në Facebook, kushtuar ditës së sotme që ishte e veçantë ngaqë u rivarrosën eshtrat e Isa Boletinit.


Ky është postimi i plotë i Mustafës:
“Përtej simbolikës, kthimi i eshtrave të Heroit të Kosovës, Isa Boletini, në Kosovë, në vendlindjen e tij, është detyrim i yni shtetëror, ndaj këtij vigani të historisë sonë kombëtare, jeta dhe vepra e të cilit ka qenë, është, dhe do të mbetet përgjithmonë inspirim për brezat tonë të rinj.
Isa po i kthehet përfundimisht Kosovës, po i kthehet Boletinit të tij të dashur, në të cilin pushtues të ndryshëm rrënuan çdo gjë, ia dogjën kullat disa herë, porse ai dhe Boletinët e tij i ringritën sërish nga e para të gjitha ato që u rrënuan, siç është ringritur shqiptari prore që nga koha e Skënderbeut e këtej.
Isa do të prehet në dheun e vendlindjes së tij në Boletin, po rivarroset aty nga u nis në beteja me trimat e tij, aty nga shtegtoi në Vlorë për të shpall pavarësinë e shtetit shqiptar.
Isa Boletini është Hero i Kosovës, dhe si i tillë duhet të ketë nderimin e të gjithë neve dhe të gjithë qytetarëve.
Isa Boletini nuk është vetëm simbol i unitetit shqiptar, simbol i vetëflijimit për lirinë dhe prosperitetin e kombit të tij, por është edhe një simbol i jashtëzakonshëm i luftës dhe flijimit për lirinë universale njerëzore.
Zoti e bekoftë Isa Boletinin dhe familjen e tij heroike!
Zoti i bekoftë të gjithë ata që punuan dhe ndihmuan që heroi ynë të kthehet dhe të varroset në tokën e tij!
Zoti e bekoftë Republikën e Kosovës dhe miqtë e saj! (RTKlive.com)

Kryeministri Isa Mustafa tha sot se qeveria do të angazhohet për të shtuar sigurinë e investitorëve, ndërkaq me strategjinë e re, do të përmirësojnë edhe klimën e biznesit.

Përmes kësaj platforme, qeveria do të ndihmojë dialogun me bizneset, ka thënë kryeministri Mustafa në mbledhjen e parë të Këshillit Kombëtar për Zhvillim Ekonomik.
Në këtë këshill po marrin pjesë përfaqësues nga komuniteti biznesit, Aleanca Kosovare e biznesit, Oda ekonomike e Kosovës, ajo amerikane, si dhe përfaqësues ndërkombëtar.

Seite 1 von 2