Zakonisht të gjithë acarohen apo irritohen kur shohin në Facebook statuse pafund të çifteve të vetëkënaqura të ekzaltuar nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme.

Por edhe më keq janë ata njerëz që ndjejnë nevojën për tu treguar të gjithëve seancat e tyre muskuloze në palestër apo që postojnë foto të drekave të tyre super të shëndetshme.

Një studimi i ri ka zbuluar se njerëzit që postojnë përditësime të statuseve në Facebook lidhur me partnerët e tyre romantike, kanë vetëbesim të ulët ndërsa ata që hedhin foto nga palestra besojnë se janë të rëndësishëm.

Psikologët në Universitetin Brunel në Londër kanë bërë një anketë me përdoruesit e Facebook për të parë se çfarë thonë për ta, përditësimet e tyre të statusve në Facebook.

Në studim u përfshin 555 njerëz.

Në përfundim doli se njerëzit, të cilët mburrem për jetën e tyre në çift janë më të pasigurt, ndërsa të varurit pas palestrës janë dhe të varurit pas një jete sa më të shëndetshme janë zakonisht narcist.

Ky studim zbuloi se:

-Njerëzit me vetëbesim të ulët shumë shpesh postojnë përditësime të statuseve në lidhje me partnerin e tyre aktual

-Shpesh narcistët postojnë arritjet e tyre, gjë e cila motivohet nga nevoja e tyre “për vëmendje dhe për tu dukur të vlefshëm nga komuniteti i Facebook”

-Këto përditësime gjithashtu marrin edhe një numër më të madh të pëlqimeve dhe komente, duke forcuar edhe më shumë ndjenjën e të gjithëpushtetshmit tek narcistët.

-Narcistët shkruajnë gjtihashtu më shumë statuse për dietën dhe ushtrimet e tyre rutinore. / Reporteri

Gjykata Themelore e Prizrenit ka dënuar Artist Durakun nga Prizreni me 3 vjet e gjysmë burg si dhe dënoi me gjobë në shumën prej 200 euro.

Dënimi iu shqiptua të akuzuarit pasi u shpall fajtor për dy vepra penale të shantazhit dhe për dy vepra penale të hyrjes në sistemin kompjuterik.

Në aktgjykim thuhet se i pandehuri A.Duraku, në mënyrë të kundërligjshme hynë në facebook-un e të dëmtuarës M.B. i siguron disa foto nudo, dhe më pas e shantazhon duke i thënë se këto foto nudo do t’i publikojë në rrjetin social-internet, dhe nga ajo kërkon t’i sjell shumën prej 50 euro.

Prej datës 04.11.2014 e gjerë më datën 21.11.2014 në intervale të ndryshme kohore, në vazhdimësi, i pandehuri duke ia përvetësuar fjalëkalimin e të dëmtuarës M.E., në mënyrë të kundërligjshme hynë në faqen e rrjetit social facebook, i siguron disa foto intime të dëmtuarës e më pas e shantazhon të dëmtuarën duke i thënë se këto foto do t’i publikojë në rrjetin social- internet dhe nga ajo kërkon 250 euro në mënyrë që mos ti publikoj fotografit, thuhet në aktgjykimin e gjykatës së Prizrenit.